Do 25. aprila zastoj proizvodnje u Petrohemiji

Izvor: B92, 18.Mar.2019, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do 25. aprila zastoj proizvodnje u Petrohemiji

Pančevo -- U Hemijskoj industriji Petrohemija 20. marta zbog rementa i realizacije investicija počinje zastoj proizvodnje u fabrici Etilen.

Zastoja proizvodnje biće i u ostalim proizvodnim postrojenjima u Pančevu, koji će trajati do 25. aprila, najavila je danas ta kompanija.

Zastoj proizvodnje u fabrici polietilena niske gustine (PENG) već je počeo 8. marta, dok će zastoj u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru početi 15. aprila.

Najznačajnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investicija su reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen i revitalizacija hiperkompresora u fabrici PENG.

"Sledeća velika investicija u 2019. godini je povećanje obima proizvodnje u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta", rekao je izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije Miša Bulajić.

U saopštenju je istaknuto da će realizacija tih investicionih projekata u vrednosti oko 18,3 miliona evra, što je najviše u poslednjih 30 godina, imati maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije.

Svi projekti će biti finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije.

Prilikom zaustavljanja fabrika može se očekivati pojačana pojava plamena na baklji praćena bukom kao posledica poštovanja bezbednosnih procedura prilikom planskog zaustavljanja procesa rada.

"Sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP-Petrohemiji u potpunosti su uskladjene sa važećim bezbednosnim procedurama kompanije, a sve u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine. O zaustavljanju fabrika obaveštene su sve nadležne institucije", navodi se u saopštenju Petrohemije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.