Do 2025: Svetski lanac odavno zainteresovan da dođe u Crnu Goru

Izvor: B92, 01.Dec.2021, 09:21

Do 2025: Svetski lanac "odavno zainteresovan" da dođe u Crnu Goru

Podgorica -- Hotel poznatog svetskog lanca sa 322 jedinice očekuju do 2025. godine.

Naime, potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović kazao je, na konferenciji za medije povodom izgradnje hotela u Baru, da je bila ideja da taj grad, kao destinacija koja do sada nije imala značajnije brendove, dobije svoj hotel sa pet zvezdica.

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović kazao je, na konferenciji za medije povodom izgradnje hotela u Baru, da je bila ideja da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << taj grad, kao destinacija koja do sada nije imala značajnije brendove, dobije svoj hotel sa pet zvezdica.

"Ideja je da pokažemo otvorenost za dolazak velikih brendovu u Crnu Goru, kao što je Radison", kazao je Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da taj hotel sa 322 jedinice očekuju do 2025. godine.

"Investitor je od 2019. imao ugovorni odnos u delu realizacije projekata. Tražio je da bude deo strateških projekata vlade, da je jedini hotel koji je dao bankarsku garanciju u iznosu od 7,5 miliona evra", naveo je ministar, prenose podgovričke Vijesti.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je da bi ove godine trebalo da bude investirano 10 miliona evra, kao i da zasad sve ide planiranom dinamikom.

Predsednik Liko Soho grupe Igor Lisov kazao je da je završena faza projektovanja za izgradnju hotela, te da imaju "vrlo ozbiljne namere".

"Mi smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju prema državi i bankarsku garanciju. Radison grupa je ozbiljna kompanija koja ima mnoge hotele u svetu", dodao je.

Prva faza je izgradnja hotelske strukture od pet zvezdica, sa 322 hotelske jedinice.

"Mi želimo da sagradimo dodatnu infrastrukturu oko hotela. Mislim da sledeći put treba da se sretnemo na gradilištu", kazao je Lisov.

Predsednik Radison hotel grupe Dejvid Dženkis rekao je da je Crna Gora "predivna zemlja" čija će postojeća turistička infrastruktura biti unapređena.

Naveo je da je Radison grupa odavno zainteresovana da dođe u Crnu Goru. "Verujemo u potencijal za Crnu Goru i za naše brendove", kazao je.

Dženkis je kazao kako veruju da mogu doprineti da više turista dolazi u Crnu Goru, kao i da mogu pomoći da se zaposli više osoba i stvori više prilika za razvoj talenata u hotelskoj industriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.