Djordjević: Neefikasnost sudova otežava borbu protiv sive ekonomije

Izvor: Beta, 08.Jun.2018, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djordjević: Neefikasnost sudova otežava borbu protiv sive ekonomije

Vlada Srbije je dosta učinila u borbi protiv sive ekonomije i priprema nove mere i izmene zakona kako bi se stvorili konkurentni uslovi na tržištu i smanjio nelegalni rad, ali je potrebno da sudovi budu efikasniji u sporovima po osnovu prijava inspektora, kazao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević."Da bi rezultati u borbi protiv sive, ali i 'crne' ekonomije bili bolji potrebno je da sudovi budu efikasniji i da odredjuju propisane kazne", kazao je Djodjević na konferenciji "Privreda i javna uprava na istom zadatku: Godina borbe protiv sive ekonomije".On je istakao da bi u slučaju da su sudovi odredili maksimalne kazne za utvrdjenene nepravilnosti i kršenje zakona po osnovu prijava koje su podnosili inspektori rada u 2016. i 2017. godini bilo naplaćeno dve milijarde dinara, a da su donete presude o naplati samo 93,7 miliona dinara.Dordjević je rekao da su radnici ti koji mogu najviše da učine da se spreči siva ekonomija i da treba da inspekciji prijavljuju kršenje njihovih prava.Najavio je da će 2020. godine biti promenjen Zakon o radu kako bi inspektori imali ovlašćenje da u ime poslodavca potpišu ugovor o radu sa radnikom kojeg nadju da radi na crno."Takodje će inspektori ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konferencija „Privreda i javna uprava na istom zadatku: Godina protiv sive ekonomije“

Izvor: Beta Video, 08.Jun.2018

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio je na konferenciji „Privreda i javna uprava na istom zadatku: Godina protiv sive ekonomije“. (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.