Đokić prihvatio poziv Zotova za sastanak

Izvor: Capital.ba, 25.Jan.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đokić prihvatio poziv Zotova za sastanak

BANJALUKA – Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić rekao je da će prihvatiti sastanak sa direktorom Israeli Investment Group Evgenijem Zotovim koji tvrdi da je „Arcelor Mittal“ u povoljnijem položaju u odnosu na druge firme zainteresovane za kupovinu državnog kapitala u Rudniku željezne rude „Ljubija“. Portal CAPITAL je danas objavio dopis koji je Zotov uputio Đokiću, a u kojem je između ostalog, naveo da je njegova firma i dalje zainteresovana za učešće na aukciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za prodaju državnog kapitala u RŽR „Ljubija“, ali pod fer uslovima, koji trenutno nisu ispunjeni te zatražio sastanak i produženje roka za dostavljanje dokumentacije za učešće na aukciju „Prihvatićemo sastanak, a što se tiče uslova aukcije, njih utvrđuje Investiciono-razvojna banka (IRB) RS“, rekao je Đokić. Na pitanje da li će aukcija biti odgođena, Đokić je rekao da ona može biti samo neuspješna. „Ona može biti samo neuspješna ako se ponuđači ne ispune uslove ili se ne pojave na aukciji“, rekao je Đokić. U dopisu koji je uputio Đokiću i direktorici IRB-a Snežani Vujnić, Zotov je naveo da je Israeli Investment Group i njihov partner Gerald Group zainteresovana da učestvuje u postupku prodaje akcija RŽR „Ljubija“, ali da Vlada RS treba obezbijediti jednake uslove za sve učesnike. Naveo je da u finansijskom izvještaju RŽR „Ljubija“ i njegovog zajedničkog preduzeća „Arcelor Mittal“ postoji neraspoređeni profit od 31,2 miliona KM koji pripada RŽR, te da u slučaju učešća jedne od kompanija „Arcelor Mittala“ na aukciji, one mogu kupizi akcije RŽR koristeći novac rudnika. „Stoga smatramo da je fer da na aukciji kao poseban uslov za „Mittal“ bude isplata te dobiti“, navedeno je u dopisu. CAPITAL: M. Čigoja The post Đokić prihvatio poziv Zotova za sastanak appeared first on INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đokić potvrdio da ERS izbacuje male akcionare i otpušta radnike

Izvor: Capital.ba, 25.Jan.2019

BANJALUKA – Ministar energetike i rudarstva RS Petar Đokić potvrdio je danas da „Elektroprivreda Republike Srpske“ (ERS) ide u povećanje kapitala do 10 odsto u zavisnim preduzećima, a novac za kupovinu akcija od manjinskih akcionara će biti obezbijeđen iz sredstava ERS-a ili kreditnim zaduženjem....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.