Đilas: Država deli ljude; Znamo mi tvoju matematiku

Izvor: B92, 14.Jan.2021, 20:36

Đilas: Država deli ljude; "Znamo mi tvoju matematiku"

Beograd -- Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas tvrdi da država namećući frilenserima obavezu da plate porez za pet godina unazad "deli ljude".

Na izjavu Dragana Đilasa o oporezivanju frilensera stigle su i prve reakcije.

Tako je Vladimir Orlić prokomentarisao da Đilas "najbolje zna kako ide izbegavanje plaćanja poreza državi".

Reagovao je i poslanik Krsto Janjušević.

Poslanica Sandra Božić je naglasila da porez, u svakoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << normalnoj državi, moraju da plaćaju svi - bez izuzetka.

Ðilas smatra da bi u razgovoru sa frilenserima, među kojima je, kako kaže, 50 odsto ljudi iz IT-ja, ali i puno drugih koji nešto rade, daju časove, snalaze se da prežive... država trebalo da se dogovori o njihovom statusu, minimalnom mesečnom iznosu koji neće biti oporezovan i da im oprosti dug od pre pet godina, jer smatra da "ni Poreska uprava očigledno svoj posao nije radila kako treba".

Dok se jednima, kako tvrdi Đilas, omogućava da godinama ne plate milione evra poreza, tako što im se oprašta ili reprogramira dug, od frilensera traži da plate nešto što je, ocenjuje, besmisleno i nemoguće.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.