Dividenda “Arcelor Mittala” od “Ljubije” napravila milionersku firmu

Izvor: Capital.ba, 02.Mar.2022, 16:11

Dividenda “Arcelor Mittala” od “Ljubije” napravila milionersku firmu

BANJALUKA – Preduzeće Rudnici željezne rude (RŽR) “Ljubija” iz Prijedora ostvarilo je u prošloj godini dobit od 15,3 miliona maraka. FOTO: Pixabay Ovo nije rezultat nikakvog poslovnog uspijeha, niti dobrog rada u preduzeću već činjenice da je “Arcelor Mittal” Prijedor u prošloj godini isplatio 18 miliona maraka dividende “Ljubiji” koja je jedan od dva njegova suvlasnika. Da je tako, pokazuju i podaci iz redovnog poslovanja. Prihodi preduzeća su u prošloj godini iznosili 1,13 >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << miliona maraka, a rashodi 2,2 miliona KM odnosno duplo veći, pa je tako poslovni gubitak nešto preko milion maraka. Takođe bilježi se i pad broja zaposlenih sa 60 u 2020. godini na 40 radnika u prošloj. Pored toga što nemaju poslovne rezultate vrijedne pomena u “Ljubiji” redovno finansijski pomažu istoimeni fudbalski klub, a svoje povezano preduzeće “Tvek” kreditiraju, dok im ono zauzvrat ne vraća dobit, već je akumulira. Podsjećamo,  „Arcelor Mittal“ Prijedor isplatio je u prošloj godini svojim vlasnicima – Rudniku željezne rude „Ljubija“ i kompaniji „Arcelor Mittal“ 37 miliona KM dividende, dok je još toliko neisplaćeno. Inače, Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske ponudiće na prodaju ove godine nepunih 65 odsto akcija u ovom preduzeću. Akcije su bile u ponudi i prošle godine, a iz Grada Prijedora su se zbog toga pobunili jer smatraju kako to nije dobro za ovu lokalnu zajednicu i Republiku Srpsku.  CAPITAL: D. Tovilović Чланак Dividenda “Arcelor Mittala” od “Ljubije” napravila milionersku firmu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Nova banka preuzima Sberbanku Banjaluka

Izvor: Capital.ba, 02.Mar.2022

BANJALUKA – Sberbanku Banjaluka kupiće Nova banka, čiji je vlasnik kompanija „MG Mind“ iz Mrkonjić Grada, saznaje portal CAPITAL. Foto: Capital Nakon početne ideje da Republika Srpska preuzme Sberbanku, Agenciji se obratio investitor, odnosno Nova banka i iskazala interes za preuzimanje Sberbanke...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.