Diskontni gigant uvodi promenu  kupci su previše štedljivi?

Izvor: B92, 16.Avg.2022, 09:05

Diskontni gigant uvodi promenu " kupci su previše štedljivi?

Popusti i supermarketi odavno više ne prodaju samo namirnice.

Alati, ukrasni predmeti i odeća pune police, ali bi Lidl diskont sledeće godine mogao da izgleda drugačije, prenosi Poslovni dnevnik.

Diskont Lidl ne prodaje samo prehrambene i drogerijske artikle, već i raznu robu iz tzv. neprehrambene oblasti. Ovo uključuje ponekad nedeljno menjanje ponuda alata, odeće, kućnih potrepština i elektronike, koje se takođe mogu naći u onlajn asortimanu diskonta. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Međutim, kako prenosi portal Lebensmittelzeitung, Lidl će do kraja godine izbaciti neke artikle iz svog asortimana. I to indirektno zahvaljujući kupcima, prenosi Fenix magazin.

Neprehrambena ponuda je zaista isplativa za diskontnog giganta. Pored svežih pekara u prodavnicama, prehrambeni deo je jedan od najprofitabilnijih prodajnih prostora, iako je u poslednje vreme bilo problema. Prvo su to bili poremećeni lanci snabdevanja i posledični veliki problemi u isporuci, a sada su to štedljivi kupci.

Jer posao sa artiklima koji imaju cene veće od 20 evra je propao poslednjih nedelja i meseci. Diskont sumnja da iza toga stoji strah od sve veće cene energije – kupci postaju sve štedljiviji.

Zbog toga je Lidl za 2023. godinu naručio znatno manje artikala iz neprehrambenog sektora, piše Lebensmittelzeitung.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lidl uvodi promjenu - kupci su previše štedljivi?

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2022

Diskont Lidl ne prodaje samo prehrambene i drogerijske artikle, već i raznu robu iz tzv. neprehrambene oblasti. Ovo uključuje ponekad nedjeljno mijenjanje ponuda alata, odjeće, kućnih potrepština i elektronike, koje se takođe mogu naći u onlajn asortimanu diskonta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.