Direktori 3 grupe iznad profesora, sekretare prebaciti

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori 3 grupe iznad profesora, sekretare prebaciti

Beograd -- Forum srednjih stručnih škola zatražio je od ministra prosvete Mladena Šarčevića da ne pravi velike razlike u platnim razredima između profesora i direktora.

U pismu koje će predati ministru, Forum je naveo da će razlike u platnim razredima, koje su ocenili kao neosnovane, između direktora i zaposlenih u školi neopravdano remetiti odnose u kolektivima.

Forum je naveo da direktor zbog odgovornosti i treba da ima veću platu, ali ne onoliku koliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predviđaju platni razredi, prema kojima su profesori stavljeni u osmu, a direktori škola u 11. platnu grupu.

"Računamo da ćete razmisliti kuda će nas odvesti ove razlike", navodi se u pismu, a ministar se poziva i da stručne saradnike i sekretare škola prebaci u istu platnu grupu u kojoj su i profesori.

Na performansu profesora “Šarčeviću, mamac okači o pramac" bili su postavljeni štapovi za pecanje i čovek koji je predstavljao "otkaz", kako su naveli "najpoznatijeg pecaroša". Pored toga, učesnici su nosili transparente "Gasimo škole! Gasimo odeljenja! Gasimo državne škole! Bistro, ministre" i "Šarčeviću, mamac okači na pramac".

Takođe tokom performansa bilo je i muzičkog i recitalskog dela.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.