Diploma u ruke i odmah na posao: Nema bolje i lepše ponude VIDEO

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diploma u ruke i odmah na posao: "Nema bolje i lepše ponude" VIDEO

Beograd -- Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić očekuje da će biti i više od 100 diplomaca kojima će fakultet obezbediti ponudu za posao odmah posle diplomiranja.

Reč je o projektu kojim se Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu obavezuje da diplomcima koji završe u roku i sa prosekom ocena od bar 8,5 obezbede ponudu za posao i pomognu da dođu do prvog zaposlenja.

"To se odnosi na odlične studente, potrebno je da formalno ostvare prosek od 8,5, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije malo a nije ni nedostižno i nakon toga fakultet se obavezao da će im ponuditi posao u struci. Nema bolje i lepše ponude za takve studente u ovo vreme u našoj zemlji", naveo je Boričić za Prvu TV.

Ponuda važi za studente svih studijskih programa, od svih biznis smerova - bankarstvo, osiguranje, računovodstvo, menadžment, marketing do smerova ka kvantitativnoj i ekonomskoj analizi. "Nezavisno koji smer završe, garantujemo im tu ponudu", naveo je dekan.

Ekonomski fakultet, prema njegovim rečima, nešto slično već radi unazad dve-tri godine jer njihov centar za saradnju sa privredom ostvaruje "saradnju sa toliko dobrih i uglednih kompanija".

"Zapošljavamo više od 200 studenata godišnje, a sa ovim novim projektom radiće se o oko 100-ak studenata. Verujemo da će se taj broj malo i povećati, da će jedna ovakva ponuda delovati motivaciono na naše studente", kazao je Boričić.

Na pitanje koliki je procenat zapošljivosti diplomaca tog fakulteta u prvoj godini po diplomiranju, odgovara:

"Iznenadićete se, više od 70 odsto naših diplomaca nađe posao u roku od godinu po diplomiranju, a i mnogi koji se nisu zaposlili nisu ni želeli da se zaposle nego su nastavili studije".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.