Digitalne tehnologije postaju osnova inovacionog razvoja NIS-a

Izvor: B92, 07.Sep.2020, 15:11

Digitalne tehnologije postaju osnova inovacionog razvoja NIS-a

Beograd -- Nikolaj Zalevski, direktor za digitalne komunikacije u NIS-u, rekao je da ta kompanija intenzivno sprovodi proces digitalizacije.

Zalevski je rekao i da od tog procesa očekuje pozitivne finansijske efekte, jačanje konkurentnosti na tržištu i stvaranje novih vrednosti kako za akcionare kompanije, tako i za zaposlene.

"Živimo u vreme Četvrte industrijske revolucije i digitalizacija je naša realnost, nije stvar izbora. Naftna industrija je konzervativnija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od nekih drugih sektora i zato ubrzane tehnološke promene jesu izazov za nas. Međutim, u NIS-u na ovaj proces pre svega gledamo kao na šansu da unapredimo konkurentnost kompanije i da na nov način komuniciramo sa potrošačima. Proces digitalizacije u NIS-u sprovodimo u svim biznis pravcima i oblastima – od istraživanja i proizvodnje nafte i gasa do upravljanja ljudskim resursima", izjavio je Zalevski u intervjuu za magazin PC Press.

On je dodao da je za NIS digitalizacija ujedno i način da se privuku mladi stručnjaci sa tržišta rada, da se zadrže zaposleni na interesantnim projektima, ali i da se radi na menjanju kulture unutar kompanije u smislu uvođenja inovacija i sve češće implementacije digitalnih procesa u poslu.

Važno je napomenuti, smatra Zalevski, da je NIS, kao lider na domaćem tržištu naftnih derivata, fokusiran na povećanje efikasnosti komunikacije sa potrošačima, kao i na uvođenje inovativnih usluga. Implementacijom projekata kao što je "Drive.Go" kompanija je napravila značajan iskorak u procesu digitalizacije i unapređenja korisničkog iskustva.

Zalevski zaključuje da zato NIS ostaje posvećen razvoju digitalnog portfolija projekata pre svega kada je reč o ključnim biznis pravcima poslovanja kompanije, a kada se posmatra kompanija u celini, kao svoj glavni zadatak Chief Digital Officer NIS-a vidi objedinjavanje svih finansijsko-materijalnih tokova u jedinstveni informacioni sistem radi donošenja uravnoteženih rukovodećih rešenja, kao i optimizacije procesa u celokupnom lancu stvaranja vrednosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.