Deonica koja sve koči: Vraćaju krivca na Koridor 10?

Izvor: B92, 24.Apr.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deonica koja sve koči: Vraćaju "krivca" na Koridor 10?

Beograd -- "Putevi Srbije" odlučuju da li će najjužniju deonicu Koridora 10 poveriti izvođaču sa kojim su raskinuli ugovor, jer su se jedino oni odazvali na javni poziv.

Raskinut ugovor između "Puteva Srbije" i domaćeg konzorcijuma angažovanog na izgradnji deonice Koridora 10, od Srpske kuće do Levosoja, nagoveštavao je da će tih nepunih devet kilometara završavati drugi izvođač, pišu Večernje novosti.

Kako stvari sada stoje, sva je prilika da će rad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sekciji na kojoj je već dva puta probijen rok, ipak, nastaviti iste firme - "MBA Ratko Mitrović" i "Srbija auto-put".

Oni su se jedini, i posle produžetka, odazvali na javni poziv "Puteva Srbije".

Investitor, "Putevi Srbije" ovih dana će odlučiti da li će jedinom ponuđaču, s kojim je u decembru prošle godine raskinuo sardnju, ponovo poveriti isti posao. Deonica od 8,8 kilometara radi se od avgusta 2015. godine. Na pitanje "Novosti" da li, pošto se odazvao isti konzorcijum, razmišljaju o ponavljanju javnog poziva, u ovom preduzeću nisu odgovorili.

Iako je ugovor raskinut, u Građevinskoj komori veruju da je jednostavnije da posao nastavi isti izvođač, ako su se samo oni javili.

"Ta deonica koči čitav auto-put. Nema vremena da se eksperimentiše", smatra Goran Rodić.

"Nekada je komplikovano uvoditi novog izvođača. Njima je mehanizacija već tamo. Tamo su im baze. Ali ja bih ih sada držao na oku. Postoji neki razlog što je sporazumno raskinut ugovor", dodao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.