Delegacija Kancelarije za IT i eUpravu u poseti kompaniji Huavej

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Kancelarije za IT i eUpravu u poseti kompaniji Huavej

Beograd -- Delegacija Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu sastala se sa visokom delegacijom kompanije Huavej.

Srpsku delegaciju koju predvodi direktor doc. dr Mihailo Jovanović, u sedištu ove firme u Donguanu, primio je Ma Li, predsednik Huavej za Cloud Computing i Big Data platformu.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti oko uključivanja kompanije Huavej u razvoj klaud infrastrukture budućeg Državnog data centra u Kragujevcu, kao i uspostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Državne platforme za veštačku inteligenciju koja bi bila bazirana na HPC (high performanc computing) rešenjima.

Izgradnjom Državnog data centra u Kragujevcu koji će po svojim kapacitetima i tehničkim i bezbednosnim standardima biti vodeći u jugoistočnoj Evropi, te pripremom Strategije razvoja veštačke inteligencije u Srbiji i planiranjem Državne platforme za veštačku inteligenciju, Vlada Srbije pravi nove iskorake i pozicionira Srbiju kao regionalnog lidera u razvoju IT sektora.

Na sastanku posebna pažnja je bila usmerena na završne aktivnosti koji se odnose na otvaranje Inovativnog centra za digitalnu transformaciju, kao Regionalnog Huavej centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.