Delegacija 20 srpskih preduzeća posetila Bavarsku

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija 20 srpskih preduzeća posetila Bavarsku



Koordinator Nemačkog privrednog udruženja u Beogradu Vlastimir Stojanović izjavio je da je od 4. do 9. jula delegacija dvadesetak komunalnih preduzeća iz Srbije posetila Bavarsku da bi se upoznala sa najnovijim tehnologijama prerade vode za piće i prečišćavanja otpadnih voda.


Putovanje je bilo pod pokroviteljstvom bavarskog Ministarstva za privredu, infrastrukturu, saobraćaj i tehnologiju i kompanije "Bajern internacional" i u okviru šestodnevnog programa >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ostvareni su kontakti sa 25 bavarskih preduzeća i održane dve kontakt berze.

"Srpska delegacija je obišla više gradova, a medju njima Minhen, Augzburg, Bamberhof, Langsvud... i uz izuzetno gostoprimstvo bavarskih domaćina, posetila nekih desetak nemačkih firmi i dve državne institucije", naveo je Stojanović.

Završnoj manifestaciji, poslednjeg dana, prisustvovala je i predstavnica bavarskog Ministarstva za privredu Ursula Hajncel, koja je zamenik rukovodioca Odseka za spoljnoprivredne poslove za jugoistočnu i istočnu Evropu.



"Opšti utisak je da je ovo studijsko putovanje u potpunosti ostvarilo postavljene ciljeve, a uspostavljeni su mnogi kvalitetni kontakti za budućnost, kao i transfer znanja i razmenjena su iskustva"
, istakao je Stojanović, ocenjujući da su pospešeni i bilateralni privredni odnosi Bavarske i Srbije, što je, izmedju ostalog, i uloga Nemačkog privrednog udruženja u Beogradu.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Bankomat koji radi na otisak prsta

Domaće brendove još nismo zaštitili na teritoriji EU

"Atomska banja" privlači sve više turista

Vlasnicima koji su uništili preduzeća oduzeti imovinu

Pivarska industrija donela 650 miliona dolara

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.