Davos preskup: Svjetski ekonomski forum prijeti selidbom

Izvor: Capital.ba, 07.Jul.2019, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davos preskup: Svjetski ekonomski forum prijeti selidbom

BEČ – Svjetski ekonomski forum razmišlja o premještanju iz Davosa zbog previsokih cijena u ovom švajcarskom skijaškom centru. Šest mjeseci pred 50. Svjetski ekonomski forum, osnivač ovog skupa Klaus Švab, najavio je mogućnost “preseljenja”. On je, u izjavi za “Zidostšvajc”, rekao da je podizanje cijena ogroman teret i dodao da razmišlja o premještanju skupa na neko drugo mjesto. Švab je kazao da želi da nastavi partnerstvo sa Davosom, ali to znači da taj grad mora da obezbijedi >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << najmanje 2.800 hotelskih soba po prihvatljivim cijenama, kao i dovoljno smještaja za saradnike. “Ako ti uslovi ne budu ispunjeni moraćemo, teška srca, da tražimo novo sjedište”, poručuje on. Hotelske sobe i stanovi u Davosu, za vrijeme održavanja Svjetskog ekonomskog foruma, koji se po tradiciji održava krajem januara, koštaju po par hiljada evra po noći. Švab kaže da su učesnici spremni da plaćaju odgovarajuću cijenu za dobru uslugu, ali u pojedinim slučajevima postoji nerazumno podizanje cijene. Prema njegovim riječima, učesnici veoma osetljivo reaguju kada imaju osjećaj da ih neko iskorišćava. B92 Чланак Davos preskup: Svjetski ekonomski forum prijeti selidbom се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Davos preskup, Svjetski ekonomski forum se seli

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jul.2019

DAVOS - Najpoznatiji skup svjetski poznatih političara, biznismena, bankara, investitora i ekonomista popularno nazvan Svjetski ekonomski forum želi se preseliti iz Davosa, mjesta gdje se tradicionalno održava svake godine jer su cijene u švicarskom gradu preskupe za njih...Za šest mjeseci trebalo...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.