Danonoćni radovi za najtežu deonicu Evrope: Novca ima, neću kašnjenje

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danonoćni radovi za najtežu deonicu Evrope: Novca ima, neću kašnjenje

Direktor „Koridora Srbije" Zoran Babić rekao je da su svi izvođači veoma proaktivni i da rade danonoćno kako bi sve bilo završeno u planiranom roku.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorom "Koridora Srbije" Zoranom Babićem i predstavnicima kompanija "Azvi", "Integral", " Euro alijans" i "Trejs", koji izvode radove na izgradnji Koridora 10, na deonici kroz Grdeličku klisuru.

Mihajlovićeva je, u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prisustvu inženjera i najbližih saradnika, istakla da je Ministarstvo tu da pruži svu neophodnu podršku i pomoć, kako bi auto-put kroz Grdeličku klisuru bio siguran i bezbedan i radovi završeni u dogovorenom roku.



"Govorimo o najtežoj deonici na Koridoru 10, svesni smo teških uslova i ogromnih napora koji radnici ulažu kako bismo saobraćaj na ovom autoputu pustili do kraja godine i molim da sve planove i dogovore ispoštujete. Novca ima, nema dugovanja i kašnjenja u plaćanju i očekujem da sve bude gotovo u roku
", poručila je Mihajlovićeva.

Predstavnici izvođača radova istakli su da se radovi sprovode 24 sata i da će učiniti sve, uprkos vremenskim uslovima, da auto-put bude pušten u saobraćaj do kraja godine.

Ukupna ugovorena vrednost radova na deonicama kroz Grdeličku klisuru, u dužini od 26,3 km, iznosi 234 miliona evra.

Radovi se trenutno izvode na deonicama od Grdelice do tunela Predejane, od tunela Predejane do Caričine doline i na tunelu Manajle.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.