Stariji jutros kupovali namirnice - najtraženiji brašno i kvasac

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2020, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stariji jutros kupovali namirnice - najtraženiji brašno i kvasac

I ove nedelje u periodu četiri do sedam ujutru, širom Srbije bile su otvorene prodavnice i marketi kako bi potrebne namirnice kupili stariji od 65 godina, kojima je, u borbi protiv širenja virusa korona, zabranjen izlazak napolje.

Jutros je u Srbiji bilo otvoreno više od 3. 000 maloprodajnih objekata u zemlji, u kojima su stariji građani mogli da pazare, a najtraženiji su bili brašno, ulje, kvasac...

Najstariji građani poštovali su razmak od dva metra između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva potrošača i ostale mere zaštite, kao što su nošenje maski i rukavica koje su im ispred prodavnica delili policajci, a neki su dolazili već pripremljeni.

Poslovođa prodavnice "Aman" na beogradskoj Karaburmi Mira Anđelić kaže da robe ima dovoljno i da penzioneri najviše kupuju brašno, ulje, kvasac, mleko, kao i smrznutu robu.

"Sve funkcioniše kako treba, ispred je policija koja sve reguliše", rekla je na.

Primetno je, kaže da su penzioneri uplašeni i da najpre, kada uđu u radnju pitaju ima li brašna.

Savetuje da bi bilo poželjno da u radnje uvek dolaze sa spiskovima kako bi brže kupovali i, samim tim, ne bi dugo zadržavali.

Penzioneri na teritoriji grada Jagodine su i ove nedelje imali besplatan prevoz od marketa do svojih stanova i kuća kako bi lakše mogli da prenesu stvari koje su jutros kupili, saopšteno je danas iz tog grada.

Penzionerima su pomagali volonteri koji su se odazvali pozivu grada.

Građani stariji od 65 godina, kojima je zabranjen izlazak iz kuće u okviru mera donetih za borbu protiv virusa, ovog jutra kupovinu su obavili, uz pomoć volontera opštine Knić i pripadnika policije, u šest prodavnica u vremenu od 4 do 7 časova.

U šest trgovinskih objekata u Kniću, Gruži, Guberevcu, Barama i Toponici i ovog ranog nedeljnog jutra organizovana je bezbedna, izolovana kupovina za starije od 65 godina, saopšteno je iz opštine Knić.

Zbog pomeranja zabrane kretanja vikendom na 15:00 časova, prodavnice će subotom i nedeljom raditi od 07:00 do 14.30.

Spisak maloprodajnih objekata objavljen je i na portalu PKS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.