Da li je ovo Soros upravo spasao i Maska i Teslu?

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je ovo Soros upravo spasao i Maska i Teslu?

Milijarder Džordž Soros, odnosno njegov investicioni fond, kupio je udeo u obveznicama kompanija Tesla.

Tako je Soros, ovom električnom proizvođaču automobila, prvenstveno njegovom šefu Ilonu Masku, dao ogromnu i čini se, i te kako potrebnu podršku.

Reč je o 35-milionskom udelu u obveznicama koje dospevaju u martu sledeće godine.

Preciznije, to su konvertibilne hartije odnosno u hibridne hartije od vrednosti koje mogu da se zamene za unapred određeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj običnih akcija. To efektivno omogućava investitoru da učestvuje u promenama cena akcija, ali uz profit i veću sigurnost instrumenta sa fiksnim prihodom.

Mask je već neko vreme pod pritiskom investitora da dokaže da kompanija može da reši probleme sa proizvodnjom ali i da reši niz drugih nagomilanih problema u kompaniji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.