DRUGA SILA PO REDU: Rusija prestigla Saudijsku Arabiju po količini izvađene nafte

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRUGA SILA PO REDU: Rusija prestigla Saudijsku Arabiju po količini izvađene nafte

Na prvom mestu, kako navodi ova organizacija, bile su SAD sa 11,658 miliona barela dnevno.

Rusija je u decembru prošle godine zauzela drugo mesto po količini izvađene nafte u iznosu od 10,738 miliona barela dnevno, čime je prestigla Saudijsku Arabiju, saopštila je organizacija "Zajednička inicijativa za naftnu statistiku".

Kada je reč o izvozu nafte, prema podacima iz decembra 2017. godine izvoz saudijske nafte umanjio se za 6,65 odsto do 7,687 miliona barela dnevno, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok se izvoz američke nafte smanjio za 0,17 odsto na 2,407 miliona.

Izvoz ruske nafte u ovom izveštaju nije ukazan, iako se navodi da je u novembru 2017. godine Moskva izvozila u proseku 5,615 miliona barela nafte dnevno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija nadmašila Saudijsku Arabiju u proizvodnji nafte

Izvor: Vostok.rs, 18.Feb.2019

Rusija je u decembru prošle godine zauzela drugo mesto po količini izvađene nafte u iznosu od 10,738 miliona barela dnevno, čime je prestigla Saudijsku Arabiju, navodi se u podacima organizacije „Zajednička inicijativa za naftnu statistiku“. . Tako je Moskva zaobišla Rijad, a istovremeno,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.