DO 60 EVRA SA POLA MUKE: Premijerka detaljno objasnila kako da se prijavite za novu pomoć države

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2021, 11:46

DO 60 EVRA SA POLA MUKE: Premijerka detaljno objasnila kako da se prijavite za novu pomoć države

Građani se jednom prijavljuju, iako se pomoć isplaćuje u dva navrata, a penzioneri ne moraju da se prijave za pomoć, svakako će je dobiti.

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je na TV Prva gde je komentarisala pomoć koja sledi privredi i građanima.

- To je skoro 250 milijardi dinara i privredi i građanima. Ponovo građani dobijaju direktnu finansijsku podršku. Dakle, po 60 evra svaki punoletni građanin koji se prijavi, 110 penzioneri - istakla je Brnabićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Što se tiče podrške privredi, ponovo se ide na tri puta 50 odsto minimalca.

- Gledamo da podržimo ugrožene sektore. Mi se nadamo da će ove mere dati rezultate i da neće biti potrebe ponovo za pomoći - navela je.

Podsetimo, iz ministarstva finansija najavljeno je da će krajem aprila početi prijava građana za pomoć od ukupno 60 evra koja će im biti isplaćena u ovoj godini u okviru trećeg paketa mera.

Na konferenciji za novinare sa premijerkom Anom Brnabić, na kojoj je predstavljen treći paket pomoći privredi i građanima, rečeno je da će krajem aprila biti otvoren kol centar za prijave koje će moći da se proslede i putem interneta za pomoć od po 30 evra u maju i u novembru.

Istovremeno građani Srbije će se prijaviti za obe uplate.

Podsetili su da je prošle godine u okviru prvog paketa pomoći svim punoletnim građanima koji su se prijavili isplaćeno po 100 evra, a da se u 2021. ide sa isplatom još 60 evra svakom punoletnom građaninu.

Navedeno je da je prošle godine pomoć od 100 evra isplaćena za 6.118.911 građana.

Naglašeno je da se država bori herojski kad je vakcinacija u pitanju i staje iza građana i privrede, da po tome Srbija može da bude primer drugima i da Srbija pobeđuje i u ekonomiji i u vakcinaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.