DA ČUVAJU NACIONALNU ISTORIJU I IDENTITET: Ministar najavio da će se udžbenici menjati, kao i ko će ih izdavati

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 17:43

DA ČUVAJU NACIONALNU ISTORIJU I IDENTITET: Ministar najavio da će se udžbenici menjati, kao i ko će ih izdavati

On je istakao da će ove nedelje biti održan prvi sastanak te radne grupe.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je na današnjem sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o inicijativi predsednika da država sačini udžbenike za očuvanje nacionalne istorije i identiteta - za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju.

U saopštenju, Ružić je naveo da je dao nalog da se formira radna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja će realizovati inicijativu predsednika.

- Sadržaji udžbenika za predmete koji su važni za naš nacionalni identitet moraju da budu pažljivo birani. Najpre, trebalo bi da izmenimo Zakon o udžbenicima, da pozovemo autorske timove kroz javni poziv i formiramo tim koji će pripremiti i izraditi udžbenike, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja - rekao je Ružić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Za taj proces, prema njegovim rečima, bio bi zadužen Zavod za udžbenike, kao jedini državni izdavač.

- Na nedavnom sastanku sa predstavnicima Zavoda za udžbenike razgovarali smo o reorganizaciji te ustanove i smatram da bi na ovaj način Zavod doprineo dodatnom obezbeđivanju kvaliteta udžbenika za našu decu - izjavio je Ružić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.