Cvetković: Srbija izlazi iz krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2010, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Srbija izlazi iz krize

BEOGRAD -

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da nema osnova da se zaključi da će u Srbiji doći do ponovne ekonomske krize, jer svi pokazatelji govore da izlazimo iz kriznog perioda ka ostvarivanju stabilnog privrednog rasta.

Cvetković je, na skupu koji je organizovao Savet stranih investitora, istakao da vlada polako namerava da napusti krizne mere tokom godine.

Premijer je naglasio da će fokus rada vlade u postkriznom periodu biti kreiranje novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnih mesta i rast standarda stanovništva. Prema njegovim rečima, Srbija je početkom ove godine pošla pozitivnim stopama rasta, ali one još uvek nisu dovoljne da se poprave posledice krize nastale u 2009. godini.

Cvetković je istakao da najozbiljniji problem predstavlja nezaposlenost, koja je trenutno na nivou od 19,2 odsto radne snage, tako da se od novih investicija u Srbiju očekuje da kreiraju nova radna mesta.

Pozitivno je što izvoz beleži visok rast, uz umereni rast uvoza, tako da se pokrivenost uvoza izvozom povećala na 65 odsto, rekao je premijer.

On je istakao da će vlada, pored politike koja je usmerena ka stvaranju boljeg ambijenta za investicije, voditi računa o obavezama prema socijalno najugorženijim kategorijama stanovništva, ali tako da se ne naruši makroekonomska stabilnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.