Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Novac građana u bankama u Srbiji je siguran

BEOGRAD - Srbija na kratak rok neće trpeti neposredne posledice svetske finansijske krize, novac građana u bankama u Srbiji je siguran, ali realno je očekivati da će krediti koje Srbija ubuduće bude tražila u inostranstvu biti nepovoljniji nego do sada, ocenio je premijer Srbije Mirko Cvetković.

Međutim, kako je naglasio Cvetković, Vlada Srbije neće korigovati strateške ekonomske planove zbog svetske finansijske krize, pre svega planove izgradnje Koridora 10.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Vlada Srbije pomno prati dešavanja na domaćem finansijskom tržištu. Svetska finansijska kriza neće imati negativnih posledica na poslovanje domaćih banaka i sigurnost štednih uloga u njima", naglasio je Cvetković.

Međutim, on je nagovestio da bi ekonomija Srbije, mogla da u "srednjem roku" ima posledice u vidu rasta kamata banaka na kredite i manjeg priliva investicija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.