Croatia Airlines od danas pića poslužuje u papirnatim čašama

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Jun.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Croatia Airlines od danas pića poslužuje u papirnatim čašama

ZAGREB - Od danas se putnicima na svim letovima Croatia Airlinesa sva bezalkoholna i alkoholna pića te topli napici počinju servirati u papirnatim, a ne više u plastičnim čašama.

"To je samo jedna od mjera kojima kompanija nastavlja potvrđivati svoju trajnu opredijeljenost održivom razvoju u različitim segmentima poslovanja i to u skladu s aktualnim trendovima te zakonskim zahtjevima na području zaštite okoliša.

Uporabom papirnatih čaša putnicima će se >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ponuditi još kvalitetnija razina usluge, a navedena mjera konkretno znači uklanjanje 26 tona plastike na 2,000,000 prevezenih putnika (lani je u zrakoplovima ukupno prevezeno 2,17 milijuna putnika).

Vrijedi podsjetiti kako Croatia Airlines tijekom godine kontinuirano provodi mjere u vezi sa smanjenjem emisija stakleničkih plinova, kao i mjere štednje potrošne vode u zrakoplovima tijekom leta. Osim toga, ove godine tiši su i letovi zrakoplova Airbus (tri A319 i tri A320) zbog primjene wake vortex generatora, a ugradnja nove satelitske navigacije u zrakoplove Dash 8-Q400 omogućila je i energetski učinkovitije letenje tog tipa zrakoplova u floti", priopćili su iz Croatia Airlinesa.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.