Crnogorci obnovili ugovor s našim aerodromom: Šta će se raditi u prostorijama Nikole Tesle?

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 12:59

Crnogorci obnovili ugovor s našim aerodromom: Šta će se raditi u prostorijama "Nikole Tesle"?

Montenegro erlajns (MA) u stečaju obnovio je ugovor o zakupu poslovnog prostora na Aerodromu "Nikola Tesla".

Time su se stekli uslovi za pokretanje linijskog održavanja aviona u Beogradu, rečeno je Pobjedi iz stečajne uprave.

Prostor će se koristiti za održavanje aviona tipa "embraer 195“ i "foker 100“, a stečajna uprava sada treba da aplicira kod Agencije za civilno vazduhoplovstvo za odobrenje rada linijske baze Beograd.

U stečajnoj upravi kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je obnavljanjem ugovora o korišćenju prostora tehnici omogućeno da obnovi ugovore sa operatorima za tip aviona "embraer 195“. To je, između ostalih, Arkija Izraeli erlajns.

Tehnička baza Beograd ima kancelariju za rad, snabdevena je opremom, magacinom sa alatima, materijalima za radove linijskog održavanja, pa u stečajnoj upravi očekuju da će dobiti odobrenje za rad.

Navode da bi se time stekli uslovi da tehnička baza Beograd MGX u stečaju radi za treća lica, odnosno avio-kompanije zainteresovane za usluge linijskog održavanja u toj bazi i za pomenuti tip aviona.

Ističu da vode pregovore sa više avio-kompanija koje u svojoj floti imaju "embraer 195“ i "foker 100“, kako bi koristeći usluge u linijskoj bazi Beograd ostvarili prihod i povećali stečajnu masu kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.