Crna lista: Ovo su najveći dužnici

Izvor: B92, 12.Nov.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna lista: Ovo su najveći dužnici

Podgorica -- Crnogorska Poreska uprava objavila je novu crnu listu 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju 75,97 miliona evra.

Na novoj listi Poreske uprave i Ministarstva finansija, sa presekom stanja na oktobar, nalazi se 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrednost, na dobit, na promet nepokretnosti i koncesija.

Na aktuelnoj listi se nalazi 80 obveznika sa dugom od 42,04 miliona evra, kojima je odobren reprogram >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poreskog duga u skladu sa Zakonom o reprogramu poreskog potraživanja, prenosi Capital.

Najveći dužnik je Kompanija “Vektra Jakić” od koje se potražuje 7,4 miliona evra, a slede “Vektra Montenegro” sa dugom od 4,56 miliona i “Tehnoput” sa 3,67 miliona, a sve su u reprogramu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.