Crna Gora: U prvom tromesečju spoljnotrgovinska razmena veća za 10,6 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2018, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: U prvom tromesečju spoljnotrgovinska razmena veća za 10,6 odsto

Izvezena roba vredna 93,9 miliona evra

Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Crne Gore za prva tri meseca iznosila je 595,8 miliona evra, što je 10,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz crnogorskog Zavoda za statistiku (Monstat).

Pročitajte i: 

Iz Monstata navode da je izvezena roba vredna 93,9 miliona evra, uvoz je iznosio 502 miliona evra, dok je pokrivenost uvoza izvozom iznosila 18,7 odsto.

- U strukturi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvoza najviše su zastupljeni proizvodi svrstani po materijalu, u iznosu od 27,8 miliona evra, a u strukturi uvoza mašine i transportni uređaji u iznosu od 146,3 miliona evra - navodi se u saopštenju.

Najveći spoljnotrgovinski partneri u izvozu bili su Srbija sa 21,2 miliona evra, Mađarska 11 miliona evra, te Turska sa 6,7 miliona evra.

Kada je reč o uvozu, najveći spoljnotrgovinski partneri bili su Srbija sa 86,5 miliona evra, Kina 70,4 miliona evra i Nemačka sa 43,2 miliona evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.