Cilj 15 milijardi dolara: Alibaba izlazi na Hongkonšku berzu

Izvor: Capital.ba, 09.Nov.2019, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cilj 15 milijardi dolara: Alibaba izlazi na Hongkonšku berzu

PEKING, Kineska kompanija za onlajn trgovinu Alibaba planira da u poslednjoj nedelji novembra izađe na Honkgonšku berzu, s ciljem da prikupi do 15 milijardi dolara. To je objavila agencija Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora direktno upoznata sa situacijom. Alibabin postupak pronalaženja potencijalnih investitora i listiranje akcija bi trebalo da se održi u nedjelji koja počinje 25. novembra, tvrde isti izvori koji su zahtjevali da ostanu anonimni zbog osetljivosti pitanja. Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << bi najprije trebalo da iduće nedjelje zatraži odobrenje od hongkonške komisije za listiranje akcija. Javna ponuda Alibabinih dionica, čije je primarno tržište akcija u SAD, održala bi se, ocjenjuje Rojters, u ključnom trenutku za budućnost Hongkonga, koji je uzdrman višemjesečnim antivladinim protestima. Kompanija “Alibaba” trenutno drži vodeću poziciju u svijetu kada je riječ o vrijednosti prikupljenih sredstava prilikom inicijalne javne ponude, budući da je 2014. godine na Njujorškoj berzi pribavila 25 milijardi dolara. Tanjug Чланак Cilj 15 milijardi dolara: Alibaba izlazi na Hongkonšku berzu се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

"Alibaba" krajem novembra izlazi na HONGKONŠKU BERZU?

Izvor: Blic, 09.Nov.2019

Kineska kompanija za onlajn trgovinu "Alibaba" planira da u poslednjoj nedelji novembra izađe na Honkgonšku berzu, sa ciljem da prikupi do 15 milijardi dolara, javlja agencija Rojters pozivajući se na dva neimenovana izvora direktno upoznata sa situacijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.