Centralna i istočna Evropa ranjivije na globalni trgovinski rat

Izvor: B92, 12.Jun.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Centralna i istočna Evropa ranjivije na globalni trgovinski rat"

Frankfurt -- Ekonomije centralne Evrope su možda ranjivije na globalni trgovinski rat, s obzirom na njihovo oslanjanje na spoljnu trgovinu i fokus na pojedinačne industrije.

To je danas izjavio predsednik Evropske centralne banke (ECB) Mario Dragi.

On je naveo da postoji mogućnost da bi posledice zbog uvođenja tarifa mogle da se prošire na druge jer veliki deo robe prelazi granice više puta tokom proizvodnog procesa.

"Poslovni model centralne i istočne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrope postao je ranjiv na šokove u međunarodnoj trgovini i na finansijske uslove", rekao je Dragi.

Glavni dugoročni izazov je kretanje ka uravnoteženijem rastu i modelu finansiranja, koji se više oslanja na domaće inovacije i na veću investicionu potrošnju nego što je to bilo do sada, smatra on.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EVROPSKA CENTRALNA BANKA "Evropa posebno ranjiva na trgovinski rat"

Izvor: Blic, 12.Jun.2019

Ekonomije centralne Evrope su možda ranjivije na globalni trgovinski rat s obzirom na njihovo veliko oslanjanje na spoljnu trgovinu i fokusiranje na pojedinačne industrije, kao što je automobilska, izjavio je danas predsednik Evropske centralne banke (ECB), Mario Dragi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.