Cene nafte popustile

Izvor: B92, 07.Maj.2021, 21:53

Cene nafte popustile

London -- Cene nafte su popustile danas, ali su i dalje na putu da zabeleže drugu nedelju zaredom s dobicima zbog optimistične atmosfere na tržištima.

Fjučersi nafte Brent su pojeftinili za 12 centi ili 0,2 posto, na 67,97 dolara za barel na trgovanju do 13:43 časova po srednjoevropskom vremenu, a cena američke "lake" nafte WTI je oslabila za 10 centi, takođe za 0,2 procenta, na 64,61 dolara po barelu, izveštava Rojters.

Ublažavanje korona mera ograničenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Sjedinjenim Državama i Evropi, oporavak fabričkih aktivnosti i vakcinacija protiv kovida utiru put oživljavanju potražnje za gorivom, što podiže raspoloženje na tržištu nafte na kojem je cena Brenta juče dostigla nivo od skoro 70 dolara.

Iz energetske konsultantske kuće FGE primećuju, međutim, da oživljavanje korone u zemljama poput Indije, Japana i Tajlanda koči oporavak potražnje za benzinom, ali dodaju da su deo izgubljene tražnje za motornim gorivom nadoknadile zemlje poput Kine u kojoj su putovanja tokom minulih prvomajskih praznika premašila nivo iz 2019.

„Potražnja za benzinom u SAD i delovima Evrope napreduje relativno dobro, i u narednom periodu, tokom letnje sezone putovanja, verovatno će nastaviti da jača kako se budu ublažavale mere ograničenja“, navodi FGE u belešci za klijente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.