Čelik iz Železare Smederevo ipak nije obuhvaćen sankcijama EK

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Jan.2017, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelik iz Železare Smederevo ipak nije obuhvaćen sankcijama EK

BEOGRAD - Antidamping mere koje je Evropska komisija uvela proššle nedelje na određene čelične proizvode odnose se isključivo na uvoz iz Kine i Tajavana, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Odgovarajući na pitanje Tanjuga da li će tim merama u nekoj meri biti pogođena i srpska žŽelezara u Smederevu, koja je u vlasnišštvu kineske kompanije Hestil, u Evropskoj komisiji napominju da se mere odnose isključivo na uvoz iz zemlje porekla proizvoda.

- Ove antidamping >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << mere odnose se isključivo na uzvoz iz Kine i Tajvana - potvrđeno je agenciji u Evropskoj komisiji.

Evropska komisija je uvela antidamping carinu na uvoz određenih cevi od nerđajućeg čelika i cevi za tupo zavarivanje okova, poreklom iz Kine i Tajavana.

U Uredbi o sprovođenju Evropske komisije 2017/141 od 26. januara 2017. godine navodi se da se nove carinske stope primenjuju isključivo na uvoz "navedenih proizvoda poreklom iz određenih zemalja koje proizvode određeni pravni subjekti".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.