Čekaju se podaci - USD povećao gubitke

Izvor: B92, 12.Okt.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekaju se podaci - USD povećao gubitke

Dolar je povećao gubitke i spustio se blizu najnižeg nivoa u skoro dve nedelje, nakon pada prinosa na američke dužničke hartije tokom noći.

Investitori su se fokusirali na podatke o mesečnoj inflaciji, kako bi procenili da li ima još prostora za nastavak rasprodaje.

Pad prinosa na američke obveznice preko noći je uticao na slabljenje dolara, tako da je dolarski indeks zabeležio pad od 0,4 procenta i zabeležio najniži nivo od 1. oktobra.

Podaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o septembarskoj inflaciji u SAD treba da budu objavljeni kasnije danas, a na berzi se procenjuje da je inflacija porasla za 0,2 procenta na mesečnom nivou. Veća inflacija bi mogla da podstakne rast prinosa na 10- godišnje obveznice.

Prinosi na 10-godišnje dužničke hartije američkog Ministarstva finansija splasnuli su za četiri bazična poena na 3,18 procenata, iako su slični pokazatelji na valutnim tržištima, kao što su japanski jen i švajcarski franak, bili stabilni u odnosu na većinu valuta.

Evro je ojačao za pola procenta na 1,1577 dolara usled slabljenja američke valute, ali je sve veći raspon u prinosima između italijanskih i sigurnih nemačkih obveznica ograničila dobitke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.