Čadež: Ekonomsko povezivanje za više trgovine i investicija

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čadež: Ekonomsko povezivanje za više trgovine i investicija

"Čvršće ekonomske integracije, stvaranje jedinstvenog tržišta Zapadnog Balkana i povezivanje poslovnih zajednica radi zajedničkog nastupa na trećim tržištima važni su za ekonomski napredak, podizanje kapaciteta naših privreda, unapređenje konkurentnosti i produktivnosti regiona", izjavio je predsednik Privrdne komore Srbije Marko Čadež na petom Berlinskom forumu.

- To je  preduslov evropskih integracija ekonomija ovog regiona i njihovog efikasnijeg uključivanja u  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << globalnu tržišnu utakmicu - rekao  je Čadež.

U tim procesima, po Čadežu, značajnu ulogu imaju aktivnosti poslovnih asocijacija okupljenih u Komorskom investicionom forumu Zapadnog Balkana.

Govoreći iz ugla privrede, posebno malih ekonomija o značaju prevazilaženja barijera za veću trgovinsku i investicionu saradnju u ekonomskom okruženju koje se sve više globalizuje, Čadež je ukazao na jačanje regionalnih integracija  na Zapadnom Balkanu u okviru Berlinskog procesa, navodi se u saopštenju.

Predsednik Privredne komore Srbije učestvovao je na petom Berlinskom forumu koji je ove godine posvećen procesima jačanja trgovinskih i privrednih veza, mogućnostima i preduslovima, realizacije ideje o jedinstvenoj ekonomskoj zoni od Lisabona do Vladivostoka sa oko 800 miliona stanovnika.

Forum u Berlinu okupio je više od  400  predstavnika političkog i ekonomskog života Evrope i Centralne Azije. Učesnici skupa razgovarali su o ponovnoj izgradnji poverenja, prevazilaženju izazova i barijera, poslovnom umrežavanju, jačanju trgovinskih veza od Lisabona do Vladivostoka i uticaju digitalne revolucije na  integracione procese na tom ekonomskom prostoru.

Forum u Berlinu organizovali su UniCredit, nemački Komitet za istočno-evropske ekonomske odnose (Ost-Ausschuss der Deutschen Virtschaft) i METRO grupa, pod pokroviteljstvom OEBS-a. Parteri događaja su Udruženje nemačkih privrednih komora i industrije (DIHK), Federacija nemačkih industrijalaca (BDI) i Schaeffler Group.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Predsednik PKS učestvovao na Berlinskom forumu

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Apr.2017

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež učestvovao je na petom Berlinskom forumu koji je bio posvećen procesima jačanja trgovinskih i privrednih veza i mogućnostima stvaranja jedinstvene ekonomske zone od Lisabona do Vladivostoka sa oko 800 miliona stanovnika, saopšila je danas PKS...Govoreći...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.