Čačić: Brodogradnja je beznačajna, Uljanik treba poslati u stečaj

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Mar.2019, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačić: Brodogradnja je beznačajna, Uljanik treba poslati u stečaj

ZAGREB - Odluka o sudbini Uljanika još uvijek nije donesena. Kad će, teško je reći. Vladajuća koalicija podijelila se i oko ovog pitanja.

Naime svi su za stečaj, osim ministra Darka Horvata koji navija za restrukturiranje i ulazak strateškog partnera.

A razlika između troškova stečaja i troškova restrukturiranja koje bi na sebe preuzela država tj. porezni obveznici nije mala - oko 500 milijuna eura.

Naime restrukturiranje, tj čišćenje svih dugova >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prije ulaska strateškog partnera porezne obveznike bi stajalo nešto više od milijardu eura, a stečaj nešto više od 500 milijuna eura.

Predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić rekao je u RTL Direktu kako su brojevi neupitni.

"Milijun i 200 tisuća zaposlenih je ukupno prošle godine zaradilo ono što bi sada trebalo dati Uljaniku. I to nakon svega ovoga što je dano", kazao je i dodao da stvari prerastaju sve okvire.

"Da to sve zastupa ministar Horvat je nevjerojatno. Sve to plaća sjever Hrvatske i tako je to godinama. Horvat je iz Međimurja. I da to brani Posavec. Međimurje ima najniže plaće", kazao je Čačić.

Kazao je da se ovo ne smije prihvatiti te da ovo nije dobro za nikoga. O Brodosplitu i 3. Maju kaže.

"Uzeli su ono što su uzeli, ali to nije brodogradnja kakvu mi trebamo. Što se tiče 3. maja, on nema problem. Za par mjeseci on može normalno početi raditi. Problem nije Uljanik grupa nego Uljanik. To treba poslati u stečaj. Nikakve milijarde više ne možemo trošiti", kazao je Čačić.

Tvrdi da treba imati hrabrosti reći dosta.

"Brodogradnja je beznačajna", jasno će Čačić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.