ČUDO BOLJE OD TESLE: Milijardu dolara za auto na struju koji prelazi 1.000 kilometara bez vozača za volanom

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2021, 09:30

ČUDO BOLJE OD "TESLE": Milijardu dolara za auto na struju koji prelazi 1.000 kilometara bez vozača za volanom

Partneri u projektu rade na proizvodnji automobila koji će nositi znak Huaveja

Kineska kompanija Huavej planira da uloži milijardu dolara u razvoj električnih automobila i sistema autonomne vožnje.

Tehnološki gigant se udružio sa kineskim automobilskim koncernom BAIC Group, i još nekoliko domaćih kompanija, sa ciljem da zajednički rade na razvoju samovozećih automobila.

. Ta kompanija, ovim potezom, namerava da se pridruži ostalim tehnološkim gigantima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao što su "Apple" i "Xiaomi", čiji su predstavnici nedavno najavili 10 milijardi dolara ulaganja u razvoj elektromobila i tehnologija za njih.

Kineska automobilska industrija već sada godišnje proizvodi oko 30 miliona automobila, ističe aktuelni predsedavajući Huaveja Erik Sju, dodajući da će, ukoliko nastup na stranim tržištima, u ovom slučaju ne uspe, toj kompaniji biti dovoljan i nastup na kineskom tržištu, ukoliko budu mogla da zaradi, u proseku, 10.000 juana (oko 1.300 evra) po automobilu, prenosi South China Morning Post.

Što se tehnologije autonomne vožnje tiče, Sju je uveren da je Huavej već sada ispred američke kompanije Tesla, kao i da već sada može električnim automobilima omogući samostalnu vožnju u dužini od 1.000 kilometara bez pomoći vozača.

- To je mnogo bolje od Tesle! - istakao je Sju.

Sankcije koje je Huaveju uvela Trampova administracija 2019. godine, navele su kinesku kompaniju na novi zaokret u poslovanju. Zato se njen osnivač Ren Žengfei odlučio za dodatni okret ka novim delatnostima kao što su poljoprivreda, zdravstvo i električni automobili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Huawei investira milijardu dolara u automobilski biznis

Izvor: AutoBlog, 16.Apr.2021, 01:54

Huawei je objavio da će u razvoj električnih automobila i sistema autonomne vožnje uložiti čak milijardu dolara. Kompanija se udružila s kineskim koncernom BAIC, kao i s još nekim domaćim kompanijama, i to na području razvoja samovozećih automobila, piše Index.hr. Vozila će nositi oznaku...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.