CRNO IM SE PIŠE: Odzvonilo šoping molovima, prihod malih radnji dramatično opada, a evo kako će završiti

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 23:02

CRNO IM SE PIŠE: Odzvonilo šoping molovima, prihod malih radnji dramatično opada, a evo kako će završiti

Tradicionalne maloprodajne radnje beleže pad prihoda odavno

Amazon je u pregovorima sa najvećim vlasnikom tržnih centara u SAD-u kako bi preuzeo maloprodajni prostor i pretvorio ih u džinovske centre za skladištenje.

Dogovor bi mogao da uključi prostore koje su ranije zauzimali giganti poput kompanija Sears i JCPennei, a oba su podnela zahtev za bankrot i zatvorila desetine prodavnica.

Amazon bi imao koristi tako što bi dobio dobro smešten skladišni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prostor u gradovima i mogao bi da skrati vreme isporuke za narudžbine.

Tako bi tržni centri širom SAD-a koji se bore da ostanu u poslu dok se kupci sve više okreću e-trgovini, uskoro mogli da se pretvore u magacinske centre Amazona. Amazon navodno razgovara sa kompanijom Simon Properti Group, kako bi prazan maloprodajni prostor pretvorio u magacine kompanije.

Neki od postojećih Amazonovih centara za skladištenje robe već zauzimaju stare tržne centre koji su propali. Oglasio se i portparol kompanije koji je naveo da neće komentarisati "glasine ili spekulacije".

Vlasnici trgovisnkih centara obično daju prednost zakupcima koji bi doveli nove kupce, poput prodavnica i teretana. Centri Amazona ne bi privukli ljude osim njihovih sopstvenih zaposlenih. Međutim, usled pandemije COVID-19, tradicionalne maloprodajne radnje beleže pad prihoda, dok je prodaja Amazona porasla.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.