CRNA GORA NA KOLENIMA: U oktrobru broj turista manji čak za 90 odsto nego lani

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 12:28

CRNA GORA NA KOLENIMA: U oktrobru broj turista manji čak za 90 odsto nego lani

Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smeštaju 60,2 odsto ostvarili su strani turisti.

U Crnoj Gori u oktobru 2020. godine, u kolektivnom smeštaju (hoteli, odmarališta, pansioni, moteli, turistička naselja, hosteli i dr.), ostvareno je 89,3 odsto manje dolazaka turista u odnosu na oktobar 2019. godine, saopštila je crnogorska uprava za statistiku Monstat.

Kako je istaknuto, broj ostvarenih noćenja manji je za 85,8 odsto nego u istom mesecu prošle godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smeštaju 60,2 odsto ostvarili su strani, a 39,8 odsto noćenja ostvarili su domaći turisti.

U prvih deset meseci 2020. godine ostvareno je 78,9 odsto manje dolazaka i 80,2 odsto manje noćenja turista nego u istom periodu prethodne godine.

U strukturi noćenja po vrstama turističkih mesta u oktobru 2020. godine najviše noćenja ostvareno je u primorskim mestima (73,1 odsto) i u glavnom gradu (17,4 odsto), navodi se u saopštenju crnogorske Uprave za statistiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.