Izvor: RTS, 09.Dec.2021, 14:37

Brnabićeva se sastala sa predstavnicima kompanije MSD

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima kompanije Merck Sharp and Dohme (MSD), saopšteno je iz Vlade.
Predsednik kompanije za Evropu i Kanadu Syril Šiver, kako se navodi u saopštenju, izrazio je zadovoljstvo spremnošću naše države i zdravstvenog sistema u borbi protiv pandemije kovida 19.
Prema njegovim rečima, Srbija je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je svojim građanima uspela da obezbedi kako vakcine, tako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najsavremenije inovativne terapije za lečenje infekcije koronavirusom.
"Naše prisustvo danas je potvrda da priznajemo vaše uspehe i spremnost na saradnju", istakao je predsednik Šiver.
Dodaje se da su premijerka Brnabić i predstavnici MSD-a istakli spremnost na saradnju, koja će se, pre svega, odnositi na promociju imunizacije, kontrolu malignih oboljenja i podršku digitalizaciji zdravstva.
"Posebno je bilo reči o saradnji u kontroli i dijagnostici malignih bolesti i spremnosti predstavnika MSD da daju podršku inicijativama Vlade Republike Srbije", navodi se u saopštenju.
Iz Vlade ističu da je predstavnicima kompanije predstavljen i projekat izgradnje Bio-kampusa, koji će biti jedan od najvećih naučno-istraživačkih centara u Evropi.
"MSD je jedna od vodećih globalnih farmaceutskih kompanija koja postoji već 130 godina, a ove godine obeležava i 25 godina rada u Republici Srbiji", naveli su iz Vlade.
Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saradnja sa MSD na promociji imunizacije i kontroli malignih oboljenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2021

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima jedne od vodećih globalnih farmaceutskih kompanija „Merck Sharp and Dohme“ (MSD)...Brnabić i predstavnici MSD-a istakli su spremnost na saradnju, koja će se pre svega odnositi na promociju imunizacije, kontrolu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.