Brnabić poručila: Srbija neće ulagati u halal proizvodnju, podrška privatnicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić poručila: Srbija neće ulagati u halal proizvodnju, podrška privatnicima

Predsednica Vlade Srbije ističe da u Srbiji nije planska ekonomija

U Srbiji nije planska ekonomija, država ne ulaže i neće ulagati u "halal proizvodnju", ali će uskladiti sertifikate i podržati privatni sektor da nastavi da ulaže, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Pročitajte i:

- Mi nismo planska ekonomija i to je sva sreća i država ne ulaže u halal proizvodnju. To je stvar tržišta, ponude i potražnje. Ako potražnja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stoji i sigurna sam da će tržište to izbalansirati - rekla je Brnabić novinarima.

Ono što vlada Srbije radi, ističe predsednica vlade, radi sa velikom većinom arapskih zemalja na usklađivanju sertifikata i onda će, kako smatra, tržište tu potražnju uslišiti.

- Dakle, vlada Srbije ne ulaže i neće ulagati u halal, ali ćemo podržati privatni sektor da nastavi da ulaže i ono što mi možemo, svakako ćemo uskladiti sertifikate - rekla je Brnabić.

Ranije danas, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su potencijali Srbije za izvoz mesa mnogo veći problem, nego što ima problema sa plasmanom te robe u inostranstvu, te da je Srbija, od kvote za izvoz goveđeg mesa, tzv. "baby beef" na tržište EU od 8.700 tona, prošle godine izvezla svega 400 tona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.