Brnabić ministar finansija, do imenovanja novog

Izvor: Mondo, 16.Maj.2018, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić ministar finansija, do imenovanja novog

Skupština Srbije konstatovala je, na početku današnje sednice, ostavku ministra finansija Dušana Vujovića, i time mu je zvanično prestala funkcija. Ana Brnabić obavljaće tu funkciju do imenovanja novog ministra finansija.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Vujović je ostavku podneo 7. maja.

On je u ostavci naveo da su četiri godine, koliko je dugo bio ministar, "sasvim dovoljne da se čovek pokaže na javnoj funkciji".

"Mislim da u uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi", naveo je Vujović u pismu ostavke.

Ministar Vujović podneo ostavku

Ana Brnabić će, pored pozicije predsednice Vlade, obavljati i dužnost ministra finansija sve do imenovanja novog ministra.

Nakon povratka iz Novog Sada, gde je premijerka Ana Brnabić obišla Međunarodni sajam poljoprivrede, u Ministarstvu finansija izvršena je primpredaja dužnosti ministra finansija, po svim pravilima i procedurama Vlade Srbije i uz prisustvo notara, potvrđeno je agenciji Tanjug u kabinetu predsednice Vlade.

Predsednica Vlade Srbije Ana Branbić posle prestanka mandata ministra finansija treba da u roku od 15 dana parlamentu predloži novog ministra, kojeg bira Skupština Srbije većinom glasova od ukupnog broja poslanika.

Srbija ima NAJBOLJEG ministra finansija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština konstatovala ostavku Dušana Vujovića

Izvor: N1 televizija, 16.Maj.2018

Skupština Srbije konstatovala je, na početku današnje sednice, ostavku ministra finansija Dušana Vujovića, i time mu je zvanično prestala funkcija...Vujović je ostavku podneo 7. maja, objašnjavajući je ličnim razlozima...Početku današnje sednice prisustvuje 90 od 25 poslanika, a na dnevnom...

Nastavak na N1 televizija...

Srbija i zvanično ostala bez ministra finansija

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2018

Skupština Srbije konstatovala je, na početku današnje sednice, ostavku ministra finansija Dušana Vujovića, i time mu je zvanično prestala funkcija...Vujović je ostavku podneo 7. maja, objašnjavajući je ličnim razlozima...Na dnevnom redu dnašnje sednice je nastavak rasprave o više zakona iz...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.