Brnabić kaže da nije znala da je Medijska strategija izmenjena poslata u Brisel

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jul.2019, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić kaže da nije znala da je Medijska strategija izmenjena poslata u Brisel

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila da su izmenjeni tekst Medijske strategije u Brisel poslali njeni saradnici bez njenog znanja, navodeći da "apsolutno misli da je došlo do greške", i da se u "potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu" dodje do najboljeg mogućeg rešenja.

"Nisam se bavila detaljno ni samim finalnim Nacrtom medijske strategije, niti zamerkama. Na kraju krajeva, ako ćemo iskreno, nije pri mom kabinetu ni trebalo da se radi Medijska strategija. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << To je bila inicijativa medijskih i novinarskih udruženja da se to ne radi više pri Ministarstvu kulture i informisanja, nego pri mom kabinetu. Ja sam na to pristala zato što sam želela iskreno da pokrenemo taj proces", rekla je Brnabić u intervjuu za TV N1.

Ona je rekla da je bila "pod utiskom da se na kraju krajeva i taj Nacrt koji je poslat Evropskoj komisiji, da su nekako svi članovi Radne grupe bili upoznati s tim", a da se iznenadila da nisu, kao i da je zatim videla u medijima komentare i da "neki članovi Radne grupe imaju neke ozbiljne supstancijalne zamerke na taj Nacrt medijske strategije".

Kako je rekla, za nju je jedan od osnovnih ciljeva Medijske strategije i rada na Medijskoj strategiji bolje poverenje, izgradnja medjusobnog poverenja.

"I apsolutno ne želim da se u jednom trenutku razmišlja da ćemo mi ići na usvajanje Medijske strategije, a da to nije prošlo kroz Radnu grupu, da Radna grupa ne zna tačno koji dokument ide, i da o tom dokumentu pričamo", rekla je Brnabić.

Ona je rekla da došlo do greške kada je takav Nacrt poslat u Brisel.

"Mislim taj Nacrt su hteli da pošalju, ali je došlo do greške zato što su izbacivali neke supstancijalne stvari oko kojih su radili svih tih meseci u okviru Radne grupe. Ja želim da razumem zašto su izbačene, ko je izbacio i koje su tačno zamerke tih ljudi koji su izbacili i da sednemo zajedno ponovo sa medijskim i novinarskim udruženjima i da vidimo o čemu se radi", rekla je Brnabić.

Ona kaže da pokušava da ima potpuno otvoren kanal komunikacije s medijskim i novinarskim udruženjima.

"Da ne želimo da imamo najbolju moguću Medijsku strategiju koja je i do kraja sprovedena u tom potpuno inkluzivnom i transparentnom procesu, ne bih ovo radila, i svakako ne bih ovo radila lično. Ponovo, došlo je do nekih, ne znam kako da kažem, isklizavanja u tom procesu. Ne znam zbog čega i ne znam kako i žao mi je što je do toga došlo. Sešćemo i videćemo kako to da popravimo", rekla je Brnabić za TV N1.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.