Brnabić: Ugovor o koncesiji aerodroma uskoro pred javnošću

Izvor: RTS, 05.Mar.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ugovor o koncesiji aerodroma uskoro pred javnošću

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će ugovor o koncesiji Aerodroma "Nikola Tesla" sa francuskom korporacijom "Vensi" biti objavljen u bliskoj budućnosti.
"Objavićemo ugovor, ako postoje delovi koji neće biti objavljeni, oni su službena tajna zbog konkurentnosti Vensija, a sve će biti u skladu sa zakonima Srbije", rekla je Ana Brnabić novinarima u Beogradu.

Premijerka je odala da se razgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa partnerima iz Vansija kada je za njih najbolje da se ugovor objavi.
"Razumemo da žele da čuvaju poslovnu tajnu zbog konkurenstnosti, to bi svako uradio", rekla je premijerka.
Upitana o pismu četiri sindikata aerodrome "Nikola Tesla", koji tvrde da nisu zadovoljni, Brnabić kaže da njihovi zahtevi nemaju uporišsta u stvarnosti iz nekoliko razloga.
Sindikati govore o privatizaciji aerodroma, a aerodrom nije privatizovan, ističe Brnabić.
Navodi da ne zna o kakvom učešću u dobiti govori deo sindikalaca na aerodromu, budući da to mogu da dobiju samo akcionari, te ukazuje da nema mesta ni za otpremnine, jer su svi zaposleni zadržali svoja radna mesta.
"Zaposleni su dobili povećanje plata od 11 odsto, jer nisu pod merama fiskalne konsolidacije", rekla je Brnabić.
Predsednica vlade je rekla i da je uvek tu da razgovara sa sindikatima.
O Zakonu o poreklu imovine 
Zakon o poreklu imovine trebalo bi da bude usvojen ove godine, rekla je premijerka Brnabić i istakla da još nije precizirano na koji način će se sankcionisati nelegalno stečena imovina.
Brnabić je upitana da li će u zakonu biti i odredba po kojoj će se nelegalno stečena imovina oporezivati sa 75 odsto, rekla da će odrebe zakona tek biti precizirane tokom javne rasprave. 
"Postoje dva gledišta - da se oporezuje imovina za koju ne možete da dokažete odakle vam ili da bude krivične odgovornosti", rekla je premijerka.
Ona je navela da bi lično volela da je zakon i ranije usvojen, budući da je veoma važan za Srbiju, kako bismo "prestali da licitiramo ko je korumpiran, a ko ne", jer je to jedna od stvari koja doprinosi nezdravoj atmosferi u društvu.
"Ima ljudi koji su ušli u politiku sa jednim stanom i posle četiri godine izašli sa 500 miliona evra, ima onih koji su sa jednim stanom ušli i izašli samo sa jednim stanom, a jednako se priča da su korumpirani", rekla je Brnabić.
Predsednica valde je istakla i da je za transformaciju ekonomije i društva važno da postoji taj zakon, kako bi svako dokazao poreklo svoje imovine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brnabić: Ugovor o koncesiji aerodroma uskoro pred javnošću

Izvor: RTS, 05.Mar.2019

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će ugovor o koncesiji Aerodroma "Nikola Tesla" sa francuskom korporacijom "Vensi" biti objavljen u bliskoj budućnosti. . "Objavićemo ugovor, ako postoje delovi koji neće biti objavljeni,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.