Brnabić: Ubrzaćemo izgradnju gasovoda do Sofije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2018, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ubrzaćemo izgradnju gasovoda do Sofije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izajavila da će izgradnja gasovoda Niš-Sofija početi da se realizuje pre nego što je planirano.

Ona je za izdanje "Večernjih novosti" od nedelje 20. maja, rekla da je EU preko svojih IPA fondova izdvojila oko 50 miliona evra, a s obzirom da je država ostvarila višak u budžetu, nakon uspešno sprovedenih ekonomskih reformi projekat će početi da se realizuje i pre nego što je planirano.

Kako je navela, realizacijom tog zajedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << projekta Srbije i EU biće obezbeđenja "diverzifikacija pravaca i izvora", uz unpređenje sigurnosti snabdevanja kako Srbije, tako i Bugarske i celog regiona.

"Sa druge strane značajno se rasterećuje severni deo gasovodnog sistema, a samim tim povećava se i sigurnost snabdevanja tranzitnog pravca za Bosnu i Hercegovinu, kao i buduće snabdevanje naše južne pokrajine Kosova i Metohije, Makedonije i Crne Gore", dodala je Brnabić.

Ona je kazala da je EU spremna da izdvoji novac, a da država mora da obezbedi prolaz gasovodu, odnosno obešteti vlasnike parcela kroz koje će cevi prolaziti.

"Trasa gasovoda pratiće Koridor 10, jer je to najisplativija varijanta, a vlasnicima parcela biće isplaćena nadoknada za postavljanje cevovoda", rekla je premijerka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Ubrzaćemo izgradnju gasovoda do Sofije

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2018, 08:37

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izajavila da će izgradnja gasovoda Niš-Sofija početi da se realizuje pre nego što je planirano...Ona je za Večernje novosti rekla da je EU preko svojih IPA fondova izdvojila oko 50 miliona evra, a s obzirom da je država ostvarila višak u budžetu, nakon uspešno...

Nastavak na N1 televizija...

Brnabić: Ubrzaćemo izgradnju gasovoda do Sofije

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2018

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izajavila da će izgradnja gasovoda Niš-Sofija početi da se realizuje pre nego što je planirano...Ona je za Večernje novosti rekla da je EU preko svojih IPA fondova izdvojila oko 50 miliona evra, a s obzirom da je država ostvarila višak u budžetu,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.