Izvor: RTS, 06.Feb.2022, 12:24

Brnabić: Centar za četvrtu industrijsku revoluciju počinje da radi 1. marta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će sutra u Ženevi sa predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma potpisati ugovor o otvaranju Centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu.
Premijerka Ana Brnabić je rekla da je to veliko priznanje za sve što smo uradili na tom planu i priznanje za našu nauku, kreativnost i znanje.

"Taj centar će početi sa radom 1. marta i biće povezan sa dvadesetak sličnih centara koje Svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekonomski forum ima u svetu", rekla je premijerka Brnabić u izjavi za Tanjug nakon obilaska pozorišta Dadov čija je rekonstrukcija u toku.
Premijerka je naglasila da je to "veliki vetar u leđa" svim planovima koja naša zemlja ima u oblastima razvoja veštačke inteligencije, biotehnologije, bioekonomije, biomedicine i bioinformatike.
U ime Vlade Srbije, Sporazum će potpisati direktor Kancelarije za IT i elektronsku upravu Mihailo Jovanović, u prisustvu premijerke Brnabić i zvaničnika Svetskog ekonomskog foruma.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŽAN DAN ZA NAŠU ZEMLJU: Brnabić sutra u Ženevi potpisuje ugovor o otvaranju centra za 4. industrijsku revoluciju u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2022

To je veliki vetar u leđa, poručuje Brnabić...Premijerka Srbije Ana Brnabić  izjavila je danas da sutra ujutru putuje u Ženevu na par sati kako bi sa sa Svetskim ekonomskim forumom potpisala ugovor o otvaranju centra za 4. industrijsku revoluciju sa centrom u Srbiji...- To je velika stvar. Veliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Brnabić sutra u sedištu Svetskog ekonomskog foruma, sporazum o Centru u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2022

Premijerka Ana Brnabić posetiće sutra, 7. februara, sedište Svetskog ekonomskog foruma u Ženevi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Brnabić u Ženevi, Svetski ekonomski forum osniva Centar u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022, 06:21

Predsednica Vlade Ana Brnabić boraviće danas u Ženevi, gde će sa zvaničnicima Svetskog ekonomskog foruma (WEF) biti potpisan Sporazum o uspostavljanju Centra WEF-a za četvrtu industrijsku revoluciju u Srbiji, prvog takvog u regionu Zapadnog Balkana...Premijerka će u sedištu Svetskog ekonomskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.