Britanski ministar podneo ostavku zbog aerodromske piste

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski ministar podneo ostavku zbog aerodromske piste

Izjavio je da "nema drugi izbor"

Britanski ministar za trgovinsku politiku Greg Hends podneo je ostavku u vladi zbog svog protivljenja proširenju londonskog aerodroma Hitrou, odnosno izgradnji treće aerodromske piste.

- Pisao sam premijerki ranije ove nedelje da ću ispoštovati obećanja data ljudima Čelsija i Fulama 2017. godine na opštim izborima, i da ću u ponedeljak 3. jula glasati protiv izgradnje treće piste na Hitrou - napisao je Hends na svom "Tviter" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nalogu, prenose britanski mediji.

On je dodao da mu je bila čast da služi Terezi Mej i njenim prethodnicima u poslednjih sedam godina i da želi premijerki i vladi svaki dalji uspeh.

Hends je, kako prenosi Telegraf, naveo da je odluka vlade da obezbedi podršku Torijevaca za izgradnju treće piste za njega značila da nema drugi izbor osim da se povuče.

I wrote to the PM earlier this week on how I will honour these 2017 General Election pledges to the people of Chelsea & Fulham and vote against the Heathrow 3rd runway on Monday. pic.twitter.com/Mtad84N3Zx

— Greg Hands (@GregHands) June 21, 2018

Ovaj konzervativni poslanik, koji je u britanskom Ministarstvu za međunarodnu trgovinu od jula 2016. bio zadužen za trgovinsku politiku, dugogodišnji je kritičar proširenja aerodroma Hitrou, dodaje Telegraf.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.