Britanci odbili Madura: Ko zna šta će on s tim zlatom

Izvor: B92, 09.Nov.2018, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanci odbili Madura: Ko zna šta će on s tim zlatom

Banka Engleske odbila je da preda oko 550 milona dolara u zlatu koje traži Venecuela nazad.

Kako su saopštile regulatorne vlasti, BoE odbija isporuku zbog rastuže nesigurnosti u vezi s tim šta Karakas namerava da uradi s tim zlatnim polugama.

Britanski zvaničnici insistiraju na tome da se preduzimaju mere u cilju sprečavanja pranja novca, s toga se očekuje da će venecuelanska vlada dati dobro objašnjenje o svojim planovima za zlato.

"Postoji zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Maduro može da iskoristi zlato, koje je u vlasništvu države, i da ga proda zarad lične koristi", prenose mediji koji navode reči neimenovanih izvora.

Podsetimo, Venecuela je nedavno zatražila od Britanije pristup svom zlatu, ali su navodno prvobitno isporuke zaustavljene zbog teškoća oko bezbednosti prevoza za toliki zlatni teret.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanci odbili predati zlato Venecueli

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2018

LONDON - Banka Engleske odbila je da preda oko 550 milona dolara u zlatu koje traži Venecuela nazad.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.