Braćo Nemci dođite, nigde nije bolje nego u Srbiji

Izvor: B92, 21.Jun.2018, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Braćo Nemci dođite, nigde nije bolje nego u Srbiji"

Pančevo -- U Pančevu je postavljen kamen temeljac za izgradnju fabrike nemačke kompanije ZF, koja bi trebalo da zaposli ukupno 1.000 radnika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je reč o najvećoj proizvodnoj investiciji u vrednosti od 160 miliona evra.

“Dugo vremena smo se nadali ovakvoj investiciji. Već smo razgovarali da posle ovog proizvodnog pogona ZF zaposli dodatnih 100 ljudi u naučno istraživačkom centru. ZF nije fabrika jeftinih delova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već budućnosti”, objasnio je on.

Ukazao je da je reč o prvoj ili drugoj kompaniji po veličini ovog tipa, poželevši im da dugo ostanu u Banatu, Vojvodini i Srbiji.

“Braćo Nemci, hvala što ste ovde. Ostanite dugo i dođite još. Nemojte da idete nigde drugo. Neće vam nigde biti bolje nego u Srbiji. MI ćemo nuditi bar pet odsto više od svih drugih za investicije. Ostajte ovde što duže i dolazite što više”, naglasio je Vučić podsećajući da nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 47.500 ljudi.

Vučić je ocenio da je ZF fabrika koja menja sve u južnom Banatu, a uticaće i na Beograd i Srbiju.

“Ovo je fabrika budućnosti, za električne hibridne delove, za skupe delove, Pančevci još ne razumeju šta su dobli, svi putevi biće 10 puta bolji. Pančevo će imati dramatično više novca nego što ga ima danas”, naveo je Vučić.

On je kazao da je vlasnika ZF-a molio za još jednu fabriku u Banatu.

“U Zrenjanin guramo neke druge investiicje, u Kikindu moramo da dovedemo, moramo sever Banata da podignemo, odlaze nam ljudi”, naveo je Vučić.

Srbija je jedna od 15 najboljih investicionih destinacija, podsetio je Vučić i dodao da ćemo biti još bolji.

“Imamo dobre zakone i uredbe, pomažemo subvencijama, izgradnji infrastruktre, sve da bi došli investitori”, naveo je on.

Nemačka firma ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra, a ta kompanija će, očekuje se, zaposliti više od 1.000 ljudi.

U Pančevu ZF otvara fabriku električnih i hibridnih pogona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kompanija ZF Friedrichshafen počela izgradnju fabrike u Pančevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2018

Nemačka kompanija ZF Friedrichshafen počela je danas u Pančevu izgradnju fabrike za proizvodnju pogonskih sistema za električna vozila u koju će biti investirano 160 miliona evra i gde je planirano da radi do 1.000 radnika...Grad Pančevo je namečkom investitoru besplatno ustupio građevinsko zemljište...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Direktor nemačke kompanije: Zašto smo izabrali Pančevo?

Izvor: B92, 21.Jun.2018

Pančevo -- U Pančevo je stigla nemačka kompanija automobilskih delova ZF Friedrihšafen AG, koja je danas postavila kamen temeljac...Jedan od direktora kompanije Majk Henkel poručio je na polaganju kamena temeljca da je mnogo faktora doprinelo odabiru Srbije kao zemlje u koju će uložiti 160 miliona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.