Braća Pivac preuzela Kraš, pomoću jednog trika izgurala Šaranovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća Pivac preuzela "Kraš", pomoću jednog "trika" izgurala Šaranovića

Na taj način sprečeno je da kompaniju preuzme srpski preduzetnik Nebojša Šaranović

Kraš ESOP prodao je sve svoje deonice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, piše "Večernji list". Time su braća Pivac preuzela ovu kompaniju.

Nakon transakcije imaće ukupno 49,18 odsto deonica kompanije i većinu deonica s pravom glasa.

Radnicima će platiti najmanje 860 kuna po deonici, a obvezali su se da zadrže sva radnička prava na duži rok. Uz to, navodi se, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne smeju da prodaju deonice trećoj osobi bez garancije radničkih prava.

Kako piše "24sata.hr", na taj način sprečeno je da kompaniju preuzme srpski preduzetnik Nebojša Šaranović, koji je krenuo u agresivno preuzimanje deonica i sa više od 45 miliona evra došao do 25,7 odsto udela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.