Bogoljub Karić: Povezivanje privrednika veoma važno za ceo region

Izvor: BKTV News, 17.Apr.2018, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogoljub Karić: Povezivanje privrednika veoma važno za ceo region

Industrijalci treba da iskoriste svaki susret koji omogućava njihovo povezivanje sa kolegama sa Kosova i iz regiona, rekao je predsednik Udruženja industrijalaca i preduzetnika i osnivač Pokreta SNAGA SRBIJE –BK Bogoljub Karić povodom nastupa 70 preduzeća i BK Grupe na sajmu privrede u Prištini.

On je pozdravio inicijativu Privredne komore Srbije (PKS) i njenog predsednika Marka Čadeža da članice >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Komore  uzmu učešća na Sajmu privrede koji počinje u sredu,  18. aprila u Prištini kao i želju kosovskih privrednika za povezivanjem s preduzećima koja će doputovati iz više gradova Srbije.

"Ekonomska saradnja je najbolji način i put da se pored poslovnog ambijenta stvore i drugi uslovi za suživot Albanaca i Srba“, poručio je Bogoljub Karić.

Dodao je da su braća Karić pre pet decenija upravo na Kosovu, u Peći, osnovala prvo privatno preduzeće u tadašnjoj Jugoslaviji – Kosovouniverzum na čije privredne početke i viziju  će podsetiti posetioce prištinskog sajma.

"Sve što smo osnivali kao privatna društva u Srbiji paralelno smo osnivali i tih godina u tadašnjem Sovjetskom Savezu, a današnjoj Rusiji, gde je i sada centrala naše kompanije za Evroaziju, ističu u BK Grupi. BK Grupa će na pomenutom sajmu predstaviti svoje projekte i ono što  je gradila i gradi na teritoriji bivših sovjetskih republika. U svim projektima primenjuje nova znanja i tehnologije, Smart koncept u izgradnji gradova i naselja budućnosti", navodi Karić.

To sve je rezultiralo da se kompanija na čijem je čelu Bogoljub Karić našla na listi TOP 100 najuspešnijih  kompanija sveta.

Na sajmu privrede u Prištini, koji se održava od 18-21. aprila učestvovaće 150 privredika iz 70 kompanija – članica Privredne komore Srbije.

Bogoljub Karić: Ulaganje u inovacije, preduzetništvo i ICT sektor je budućnost Srbije
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.