Blumberg: Najjačoj ekonomiji klecaju kolena, skočila nezaposlenost

Izvor: B92, 25.Apr.2019, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blumberg: Najjačoj ekonomiji klecaju kolena, skočila nezaposlenost

Njujork -- Broj zahteva za primanje pomoći za nezaposlene u SAD porastao je najviše još od 2017. godine, objavila je agencija Blumberg.

Ipak, taj broj i dalje ostaje u okviru onoga što se smatra stanju bliskom punoj uposlenosti radne snage. Broj nezaposlenih porastao je za 37.000 na 230.000 u poslednjoj nedelji aprila, prema podacima američkog Ministarstva rada objavljenim danas, prenosi Blumberg.

Tim povećanjem prekinut je niz od pet nedelja u kojima je zabeleženo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smanjenje nezaposlenosti, što je bio najduži takav period od 2016. godine.

To nagoveštava da tržište rada ostaje stabilno, iako pomalo usporava.

Poslodavci se u nekoliko regiona i industrijskih grana suočavaju sa većim troškovima i teže im je da zapošljavaju nove radnike, prema podacima iz najnovije Bež knjige američke banke Federalnih rezervi (FED).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Porast broja zahteva naknada za nezaposlene

Izvor: B92, 25.Apr.2019

Broj zahteva u SAD za primanje naknade za nezaposlene porastao je najviše još od kraja 2017. godine, pokazuju najnoviji podaci američkog ministarstva rada...Kako je prenela agencija Blumberg, broj nezaposlenih porastao je za 37.000 na 230.000 u poslednjoj nedelji aprila...Taj broj, ipak, i dalje ostaje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.