Bevanda: Bez stabilnog tržišta osiguranja nema uspješne privrede

Izvor: Capital.ba, 26.Sep.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bevanda: Bez stabilnog tržišta osiguranja nema uspješne privrede

SARAJEVO, Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je danas u Sarajevu da se uspješno funkcionisanje moderne privrede u cjelini ne može zamisliti bez stabilnog i funkcionalnog tržišta osiguranja. Na konferenciji Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH “Dani osiguranja u BiH” Bevanda je konstatovao da tržište osiguranja u BiH nastavlja pozitivan trend rasta, uprkos opštoj ekonomskoj situaciji u zemlji, visokoj stopi nezaposlenosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << nedostatku investicija i političkoj nestabilnosti. “Trendovi u BiH pokazuju da su građani počeli prepoznavati važnost svih vrsta osiguranja, te da koriste i proizvode koji ne pripadaju obaveznom osiguranju. Da bi se ovakav trend nastavio potrebno je raditi na podizanju svijesti o potrebi za osiguranjem kako kod privatnih lica, tako i kod privrednih subjekata”, istakao je Bevanda. On je dodao da je neophodno uvoditi nove tehnologije, te kreirati nove proizvode i usluge prema potrebama klijenata, čime se utiče na troškove poslovanja, podsticanje investicija, te rast profitabilnosti sektora osiguranja u BiH, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora. Bevanda je poželio uspješan rad učesnicima dvodnevne konferencije, te naglasio da je pozitivna vijest sve bolja saradnja regionalnih osiguravajućih društava, čemu doprinose ovakvi skupovi. Srna Чланак Bevanda: Bez stabilnog tržišta osiguranja nema uspješne privrede се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Crnadak sa Zatlerom: Budućnost BiH integracija u EU

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2019

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu Igor Crnadak, koji je danas u nastupnu posjetu primio šefa Delegacije EU u BiH Johana Zatlera, naglasio je da je jedini pravac za sigurnu i prosperitetnu budućnost BiH njena integracija u EU, o čemu postoji saglasnost...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.